Kaasbroodjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 25 gr vetstof
- 30 gr vloeiende bloem
- 100 gr volle melk
- 100 gr water
- 150 gr tartiflette, in blokjes gesneden
- snuif cayennepeper
- 1 koffielepel Tierenteyn mosterd
- 400 gr bladerdeeg, ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
- Parmezaanse kaas
- peterselie, fijngesnipperd
- sesamzaadjes
Hoe gaan we te werk:
- Laat de vetstof smelten in een steelpan.
- Roer de bloem door de vetstof tot een droge massa.
- Voeg de helft van de melk toe en roer goed tot een gebonden roux.
- Voeg de rest van de melk en het water in deeltjes toe, zodat je goed kan kloppen en er geen klontertjes in de saus zitten.
- Laat de kaas wegsmelten in de saus.
- Kruid met cayennepeper en mosterd.
- Stort de dikke kaassaus in een schaaltje en dek af met plastic folie. Laat de saus opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C en zet een bakplaat bekleed met aluminiumfolie klaar.
- Rol het bladerdeeg dun uit en steek er 20 rondjes uit.
- Leg op 10 rondjes een hoopje opgesteven kaassaus.
- Besmeer de randjes van elk rondje met wat losgeklopt ei.
- Dek af met een tweede rondje. Druk de randjes goed aan, zodat de kaas er niet uit kan tijdens het bakken.
- Bestrijk de bovenkant van alle rondjes met wat ei.
- Rasp wat Parmezaanse kaas boven de broodjes, strooi er wat peterselie en sesamzaadjes over.
- Maak enkele sneetjes in de bovenkant van de broodjes, met een scherp mesje. Op die manier kan de stoom weg en zullen de broodjes niet gaan rijzen in de oven.
- Bak de broodjes 20 min op 180°C.
Hou er rekening mee dat de vulling van de broodjes heel erg heet kan zijn als ze net uit de oven komen. U bent gewaarschuwd.
0 Response to "Kaasbroodjes"
Post a Comment