Griekse pasta met champignons
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr Griekse pasta (orzo)
- olijfolie
- 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
- 250 gr kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- 100 gr diepvrieserwtjes
- 40 gr pecans, getoast in een droog pannetje en grof gehakt
- verse peterselie, gesnipperd
- zeste van 1/2 citroen
- sap van 1 citroen
- peper
- zout
Hoe gaan we te werk:
- Kook de orzo gaar in licht gezouten water.
- Verhit een grote pan en laat er wat olie goed warm in worden.
- Fruit het sjalotje aan tot het glazig is.
- Voeg de champignons toe en bak ze mooi bruin en krokant.
- Voeg de diepvrieserwtjes toe en laat ze 5 min meegaren.
- Giet de pasta af en laat hem uitlekken.
- Meng de pasta onder de orzo en werk af met de pecans, peterselie, citroenzeste, citroensap, peper, zout en extra olijfolie (of een klontje boerenboter) indien nodig.
TIP:
Lekker met een sappige steak en notensla.Orzo kan je zowel in de witte als de volkoren versie vinden.
0 Response to "Griekse pasta met champignons"
Post a Comment