Tortellini met spinazie en artisjok
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 140 gr verse spinazie, gewassen en grof gehakt
- 1 bokaal artisjokharten, in stukken gesneden
- 1 bokaal artisjokbodems, in stukken gesneden
- 4 eetlepels pesto
- 60 gr vetstof
- 60 gr vloeiende bloem
- 600 gr halfvolle melk
- 200 ml groentebouillon, heet
- 500 gr verse tortellini met kaas en spinazie
- 100 gr mozzarella cucina, geraspt
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 190°.
- Hak de spinazie met de artisjokharten, -bodems en de pesto in de keukenrobot tot een fijnere massa.
- Laat de vetstof smelten in een steelpan en roer er de bloem onder tot je een mooie roux bekomt.
- Laat de roux even "bakken" zodat de bloemsmaak verdwijnt.
- Voeg de melk in deeltjes toe en klop goed met een garde, zodat je geen klontertjes hebt.
- Voeg ook de bouillon toe en maak de saus goed warm.
- Schep 1/3 van de saus op de bodem van een ovenschaal.
- Verdeel de helft van de groenten over de saus.
- Leg de helft van de tortellini op de groenten.
- Dek af met bechamel, laag groenten, tortellini en de resterende bechamelsaus.
- Leg een laag aluminiumfolie over de schotel.
- Bak de ovenschotel 30 min en verwijder dan de folie.
- Strooi de mozzarella over het ovengerecht en bak nog 10 min of tot de kaas mooi gesmolten en gekleurd is.
- Laat de schotel 5-10 min afkoelen en serveer.
Je kan zelfs bevroren pasta gebruiken in dit gerecht.
In mijn Stoves heb ik een functie heteluchtoven met boven- en onderwarmte. Ik gebruik die graag voor dit soort gerechten. Dan smelt de kaas perfect zonder dat hij echt gratineert.
0 Response to "Tortellini met spinazie en artisjok"
Post a Comment