Italiaanse chocoladekoekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 160 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 300 gr fijne griessuiker
- 30 gr hazelnootpoeder
- 50 gr fondant chocolade, gesmolten en afgekoeld
- 1 eierdooier
- 100 gr volle melk
- 60 gr pure cacao
- 500 gr patisseriebloem
- 16 gr bakpoeder
- 30 gr bloemsuiker
- 1 eiwit, losgeklopt
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed enkele bakplaten met bakpapier.
- Klop de boter romig met de suiker.
- Klop het amandelpoeder door het beslag.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en klop op tot een homogeen beslag.
- Voeg eierdooier en melk toe en klop op.
- Zeef de cacao met de bloem en het bakpoeder en klop dit door het beslag.
- Rol het deeg uit en steek rondjes uit.
- Leg de rondjes op de bakplaten. Ze zullen niet uitspreiden, dus ze mogen behoorlijk dicht op elkaar (ik leg er 24 op 1 plaat).
- Meng de bloemsuiker met een beetje eiwit. Voeg steeds wat extra eiwit toe, tot het glazuur net niet lopend is.
- Vul een klein spuitzakje met het glazuur. Gebruik een spuitmondje in de vorm van een klein sterretje.
- Zet het puntje van de spuitmond op de koekjes en trek onmiddellijk weg, zonder in de spuitzak te knijpen. Er blijft een klein wit sterretje achter op het koekje. Zet zoveel sterretjes als je wilt.
- Bak de koekjes 15 min.
- Laat de koekjes helemaal afkoelen en uitharden op roosters.
Bewaar de koekjes in een goed afgesloten koekjestrommel.
Heb je geen sterretjesspuitmondje? Gebruik dan een gewoon klein, rond mondje.
Geen zin om alle koekjes al te bakken? Leg ze dan gewoon op de bakplaten. Vries ze in. Eens ingevroren, breng je de koekjes over in gesloten diepvrieszakken. Schrijf de naam erop. Laat de koekjes ontdooien voor je ze bakt en spuit er dan pas de sterretjes op.
Leg de glazuursterretjes niet te dik. Het ziet er beter uit als je enkel een "indruk" maakt door de punt van het spuitmondje op het koekje te zetten zonder er glazuur te laten uitkomen. De "indruk" zal een wit sterretje achterlaten en das voldoende.
Je kan het hazelnootpoeder vervangen door amandelpoeder of walnootpoeder.
0 Response to "Italiaanse chocoladekoekjes"
Post a Comment