Thaïse noodle salade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr noodles, gegaard en afgespoeld
- 1 grote wortel, geschraapd en geraspt
- 30 gr pinda's, getoast in een droog pannetje, grof gehakt
- 40 gr edamame boontjes, gedopt
- 1 1/2 koffielepel getoaste sesamolie
- 60 gr rijstazijn
- 60 gr sojasaus
- het sap van 1/2 citroen
- 30 gr donkerbruine suiker
- 2 teentjes look, gepeld en geperst
- enkele chilivlokjes naar smaak
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
- enkele blaadjes koriander (of platte peterselie)
Hoe gaan we te werk:
- Doe de noodles met de wortel, pinda's en edamame boontjes in een grote kom.
- Meng alles door elkaar met een tang.
- Maak de dressing: meng de sesamolie met de rijstazijn, sojasaus, het citroensap, de bruine suiker, look en chili.
- Giet de helft van de dressing over de salade en schep om. Serveer de rest van de dressing apart bij de salade.
- Bestrooi de salade met pijpajuin, sesamzaadjes en koriander.
Laat de salade 30 min trekken in de koelkast en werk dan pas af met de pijpajuin, sesamzaadjes en koriander.
0 Response to "Thaïse noodle salade"
Post a Comment