Bloemkoolsoep uit de soupmaker
Foto Cathy Van de Moortele |
bloemkoolsoep met spikkeltjes rode paprika. Zet je neer met een boekje en wacht tot je aan tafel kan.
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel vetstof
- 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
- 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 kleine bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes verdeeld
- peper van de molen
- 200 ml culinaire room
- groentebouillon (ongeveer 700 ml), heet
- 1/4 rode paprika, in fijne brunoise gesneden verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Doe de vetstof in de kan van de soupmaker en kies voor de Sauteer functie. Zet het deksel op de kan en laat die 1 min sauteren.
- Voeg de ui toe en zet het deksel terug. Laat de uien 2 min sauteren en voeg dan de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toe. Roer om met een houten lepel en laat de groenten 4 min sauteren onder deksel.
- Kruid met peper van de molen en voeg de room toe.
- Overgiet met hete bouillon tot aan de maximum vullijn van 4 porties.
- Zet het deksel op de kan en kies voor Smooth en 4 pers.
- Laat de soupmaker zijn werk doen.
- Werk de soep af met de fijngesnipperde rode paprika.
- Strooi wat peterselie over de soep.
0 Response to "Bloemkoolsoep uit de soupmaker"
Post a Comment