|
Foto Lana Joos |
Eerlijk is eerlijk: bij een kop koffie hoort een koekje. Bij een koekje hoort koffie. Punt is gemaakt.
Wat hebben we nodig:
- 170 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 50 gr fijne griessuiker
- 200 gr lichtbruine suiker
- 1 ei
- 1 eetlepel sterke koffie
- 240 gr patisseriebloem
- 4 gram bakpoeder
- 4 gram natriumbicarbonaat
- 180 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C. Zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
- Klop de boter romig met de twee soorten suiker. Gebruik hiervoor de K-klopper in de Kenwood.
- Voeg het ei toe van zodra alles goed gemengd is en meng nogmaals tot het ei opgenomen is.
- Voeg ook de koffie toe en meng opnieuw.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
- Doe de droge ingrediënten bij de natte en meng kort.
- Spatel de chocolate chips door het koekjesbeslag.
- Maak 40 gelijke balletjes van het beslag.
- Leg ze met enige tussenruimte op de platen. Ik leg er 10 op elke bakplaat.
- Bak de koekjes 10 - 12 min.
- Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaten en laat ze dan verder afkoelen op roosters.
- Bewaar de koekjes in blikken trommels, zodat ze mooi krokant blijven.
TIP:
Krokante koekjes bewaar je best niet in Tupperware dozen, om te vermijden dat ze zacht worden. Blikken trommels zijn hiervoor best geschikt.
0 Response to "Koekjes met koffie en chocolade"
Post a Comment